P1070445-300x200

 

Till smeten

3 ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokhett vatten

Till garnering

4-5 dl vispgrädde

7-8 hg jordgubbar

vaniljkräm

strösocker

Socker och ägg vispas vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulvret och rör ner. Sist blandas smeten försiktigt med det heta vattnet. Smeten hälls i smord och bröad form och bakas cirka 40 minuter i 175 grader. När kakan kallnat skärs den i tre bottnar. Lägg rikligt med jordgubbsskivor/bitar på nedersta bottnen. Strö på lite strösocker. Bred över ett lager vispad grädde. Bred ett ganska tjockt lager vaniljkräm (snabbmarsanpulver och kall standardmjölk plus lite vispad grädde) på nästa botten. Bred vispad grädde över hela tårtan, även sidorna. Spritsa vispgrädde fint över tårtan. Garnera med hela, stora fina jordgubbar ovanpå och runt kanterna!